Gündem

Antalya’da yolcu uçağının tekeri patladı!

İSTANBUL (İGFA) – Antalya’da Corendon Airlines’a ait Köln – Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren uçak, ön tekeri patlaması sonucu gövdesi üzerine iniş yaptı. Uçaktaki 190 kişi tahliye edildi. Yolcularda yaralanma olmadı.

TRT Haber’in aktardığı habere göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “09/05/2024 tarihi saat 11.00 dolaylarında Corendon Airlines’e ait Köln – Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren B738 tipindeki uçağın, piste inişini müteakip lastiği patlamış, ön dikmesi hasar almıştır. Pistte kalan uçaktaki 184 yolcu 6 mürettebattan oluşan toplam 190 kişinin tahliyesi tamamlanmıştır. Yolcularda hiçbir yaralanma meydana gelmemiştir. İlk belirlemelere göre piste hasar yoktur. Pist notamlı olup beklenen uçuşlar Antalya’ya divert ettirilecektir. Teknik ekibin incelemesini müteakip uçağın pistten çekilme işlemi yapılacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Hatırlanacağı gibi, dünde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandığını duyurmuştu.

Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilendiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, “Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun” demişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu